click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Saturday, January 15, 2011

klip video Maher Zain kena tapis??...~




salam semua...

kalo korg terpacak depan telebesen (TV) kul 9mlm td dok tgk Raja Lawak 5, mesti korang tahu masalah tgh2 rancangan td kan?? x tahu la, mungkin ada burung hinggap kat pemancar astro, trus jd huru-hara...


utk tidak membuat penonton di rumah rasa pening or muntah2 mcm org mengandung, mereka mainkan iklan2... dan x terkecuali klip video pujaan ramai skrg ni, Maher Zain... time tu diorg maen kan klip video InshaAllah... sblm ni aku dah byk kali tgk klip video tu coz aku dah pon donlod dr internet....


sbb dah lme x tgk, jd aku saje je biar stay channel tu, lgpn mmg lagu tu best pon... klip video pon mantap... tp ble dok perhati kan, aku mcm terperasan yg ada bahagian yg kena sensored... mksd aku, ada yg di "blur" kan gmbr...


aku pon heran, dlm klip video ni ada benda lucah ke?? aku pon sepantas kilat sambar laptop aku, bkk blk klip video yg sama utk tgk ulang tayang...


kalo korang prasan, dlm video tu ada sorang mamat ni penagih dadah... die cba suntik jarum kat lengan die... klik sini utk view video... dlm klip video kat astro tu, diorg cba utk "blur" kan gmbr jarum suntik tersebut... aku pon tersandar kat sofa seketika... aku termenung dan terus termenung... dimana salahnya video ni?? aku cba kait kan segala rasional yg mungkin...


gmbr jarum suntik yg cba di sensor... (gmbr klip ori)


jika diajukan soklan ini pd pihak yg menapis klip video tersebut, mungkin mereka akan memberi alasan babak tersebut boleh mempengaruhi ank muda kita... mungkin mereka TERLALU takut kalau-kalau ada ank2 kecil cba meniru aksi berbahaya tersebut....~ mungkin....~


heyyy, kamon la.... kalo kita beritahu ank2 kita "pisau itu bahaya, boleh bawa maut"... sedangkan meraka sendiri x pernah lihat pisau, xda pekdah nye jgk....~


same jgk dlm kes ni, kalo kita nk nasihat ank2 kita bahaya nyer jika terlibat dgn dadah, knp tidak kita tunjuk mereka apa itu dadah?? knp tidak kita tunjuk apa itu jarum suntik?? mungkin suatu hari nnt mereka akan jmpa benda ni....


mungkin pihak yg menapis ini adalah dilantik utk menapis mana2 klip video atau apa2 rancangan di telebesen yg blh merosakkan & mempengaruhi ank2 muda kita... alhamdulillah, bagus lah... itu kisah klip video di Astro... cmna pula kes di Anugerah Skrin 2010 yg dianjurkan pihak TV3?? dah mcm pergi parti liar jer aku tgk...~


jom kite imbas kembali mereka2 yg sempat di klik2 sepanjang anugerah tersebut...~

ini nk pegi anugerah or pegi mandi???



bentuk 'muka bumi' yg agak bergunung-ganang...~



kesian kakak sorang ni, x cukup duet nk baju... pakai baju adik die gamak nyer...


mungkin mereka akan bg 'alasan' program tersebut dibuat secara Live... tp masalah nyer skrg, tiap2 tahun pon masalah yg sama... dah lupa ke korang?? jom usha gmbr lg...~



ni gmbr time ASK-2009


jd secara kesimpulan nyer, anugerah ini mmg memberi kesan negatif kpd ank muda.... knp tidak dibuat rakaman sahaja, x payah buat live... then, tapis / potong mana2 yg patot....



p/s: aku riso ble kena tapis, siaran 2jam jd kurang drpd sejam... byk sgt kena potong...~

2 comments:

Azwan said...

Setuju... Pihak rancangan tue sepatutnya kenalah censor bahagian2 tak tutup aurat walaupun secara live. Heheee... Kalau yg berita boleh plak censor kat muka pesalah secara live.

Anonymous said...

hipokrit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails