click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Sunday, July 11, 2010

jgn tertipu kalo ada HP Fair...~

salam semua...hari ni sungguh pnt...berjalan sehari suntuk...dr pg sampai mlm...huh! tgh dok bkk Facebook,tetiba teringat psl ptg td...

cmni cite nyer...aku dgn member aku g Jusco Bkt Raja ptg td...kebetulan ada Shahir AF buat show,hepi gila aku...mmg kipas-susah-mati Shahir aku ni,huhu...xpe la,kite tolak tepi cte pasal Shahir 2,berbalik pd topik hari ni...

tgh syok2 tgk Shahir nyanyi 2,tetiba ada org bg risalah psl HP Fair yg diorg wat kat pintu masok utama Jusco...aku dgn member aku g la tgk...mmg aku tgh HP baru skrg....kebetulan member aku pon tgh cari gak,so bgus sgt la 2...mana taw blh dpt murah kan??tgh2 belek2 HP 2,aku tnya la brader cina yg kat kaunter 2...dialog kami lebeh kurang cmni...

aku: tokey,kalo sy angkat dua2 hanset ni brapa U bg??
brader: U pnya HP hrga asal rm599, I bg U rm580...U pnya kawan harga asal rm799,I bg U rm780...skali FREE itu speaker...(die tunjuk kat satu speaker PC...ape kaitan speaker PC dgn HP 2 aku pon x taw...)
aku: waa,manyak sikit U bg diskaun...kasi kurang lg la...kalo I xmo speaker U bg brape??
brader: owh,kalo mcm 2,I kasi diskaun HP kawan U ni rm760 la...

moral of da story: mula2 kate speaker 2 FREE...pas aku kate xmo speaker,tetiba ada diskaun...kat ctu die dah terkantoi yg speaker 2 bkn FREE sbnr nyer,hnya salah 1 taktik...nk tipu bdk U,mmg x dpt la....~

p/s: kalo nk bli HP,selidik btol2...jgn maen bli jer...seb bek aku ada usha tempat len sblm 2...harga permulaan rm570 jer... =D

gmbr hiasan semata2..~




7 comments:

princeduyong said...

betul betul...jangan mudah tertipu..

♥♥Cik_Mar♥♥ said...

jgn caya gak dgn pc fair...de org ckp, org la ey~~hehe brg2 kt pc fair byk brg2 yg xberapa berkualiti la.tp xtau betul@ x~~ngeeeee

amer_hoosynie said...

princeduyong: org bisnes mmg ske menipu...

♥♥Cik_Mar♥♥: aku ada dgr jgk...siap kena serbu dgn majlis perbandaran coz byk aduan dr org ramai yg HP diorg byk probs,pastu org kedai xmo tanggungjawab...~

Dark Half said...

kalau dah menipu, kena twist sket je dah kenaa!

chck out grafik novel gua ~ Sorrow>

amer_hoosynie said...

Dark Half: ala,diorg ni bkn blaja tggi2 pon...kalo stakat jg kaunter kdai HP,jauh mane je diorg blaja...kalo ada dip or degree,sape nk keje cmtu??kan3? =D

Umie Nadhirah said...

minat Shahir ke?HAHA..(geli plak teringat Shahir)

amer_hoosynie said...

apsal plak geli??ko jgn kutok die, aku kipas-susah-mati die taw,huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails