click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Friday, July 16, 2010

tuan rumah yg bikin panas...~


salam semua...dah kul 12.56pg skrg...mcm bese,aku akan start membebel lg...suma dak member rmh aku dah kiok,so ini la waktu terbaek...lgpn mmg xda menda nk wat ni...ingat nk g stesen myk,nk kasi full tank...myk nk naek la katekan...tp moto kapcai aku 2,ape la efek die...hmm,lupakan la...

berbalik pd entry ari ni....sebut jer pasal tuan rumah,aku rasa mcm hangin satu bdn...ntah la nk ckp cmna tuan rmh kitorg ni...sedeh taw...rmh ni x mcm rumah len,trok giler...nk d banding dgn rmh2 sebelah....rmh kitorg dah mcm rmh hantu!!siap kitorg wat short film seram utk projek bhsa Mandarin sem lepas kat rmh kitorg je...mmg nmpk haunted giler,huhu...

mmg la rmh kitorg ni murah nk d bandingkan rmh sewa laen...tp itu bkn alasan utk tuan rmh wat x taw je kat rmh sewa die ni...nk ckp pasal kerosakan??mak ai...byk giler...oke,mari aku list kan yg mana aku ingat pasal kerosakan & kekurangan rmh kitorg...

1. tandas 'leaking'...(air tandas meleleh kat dpn pintu rmh...)
2. pressure air rendah...(bkk air toilet utama,toilet len x kuar air...)
3. pintu pagar utama rosak (pagar x dpt nk tutup,dah patah...)
4. sliding door utama x dpt nk kunci...
5. paip luar rmh kepala xda...
6. rumput x pnh nk panggel org potong...
7. pintu byk rosak...
8. pagar blakang dah reput (sampai rmh kami dah kena masok pencurik ari 2....)
9. lampu tandas rosak..
10. paip dapur rosak...
11. lampu tangga rosak...(kami dah gnti,tp rosak blk...)
12. lampu carporch rosak...(pon kami dah ganti,tp rosak blk...)
13. pintu utama xda grill...(sng2 je org nk pecah masok ikot pintu dpn...)
14. dan beberapa lg kerosakan kecil yg mls aku nk tulis kat cni...~

aku x reti nk ckp ape dah...janji die nk potong rumput kat rmh kitorg dr sem lepas (act masa senior lme duduk cni lg..) blm lg die mampu tunaikan...inikan plak kerosakan yg kos nyer beribu ringgit...tp aku rasa itu suma x jd masalah...dgr cite,die 2 pengarah kat sebuah syarikat perumahan yg ada nama kat Malaysia ni...xkan la rmh sekecik ni pon ssh nk baiki...abis 2 duet sewa kami bg 2 wat ape je??

hadoi,ssh la nk ckp org yg x reti bahasa ni...nk pindah rmh??rasa mcm leceh plak...nk kena angkut lg brg...rmh skrg ni tmpt die mmg dah bagus dah...nk g klas dkt...bandar pon dkt...rumah Fara Fauzana pon sebaris jer,huhu..bas RapidKL pon lalu dpn rmh...~ape lg??complete!! tggl rumah je mcm HARAM!!!byg kan la,tgk rmh sekeliling cantik jer,rumput karpet,cat berseri2...pasu bunga keliling...lantai ada jubin...tetiba sampai rmh kitorg,.........................!!!~rumah bersemak-samun....bersepah2,cat dah luntur,lantai simen bese jer....pagar mcm nk runtuh!! mcm org miskin duduk sama2 org kaya...mmg rasa terasing gila..sgt berbeza!!!

tuan rumah oh tuan rumah...aku merayu kpd mu....jenguk2 la rmh kamu ni...dan jenguk2 la kami yg bujang trang tang tang ni...hidop tunggang-langgang...kalo kamu berada d tempat kami,ape perasaan kamu??dan satu lg,cba la ada rasa tanggungjawab sket kpd penyewa...sesungguhnya Tuhan itu Maha Kaya...kalo Dia nk tarik nikmat kekayaan kamu,sekelip mata jer...INGATLAH...~




7 comments:

Hapiz Rahman said...

kalau rajin, korang potong la rumput tue ramai2..

memang banyak probs rumah tue..

jangan runtuh sudah..hahaha

amoi said...

sebijik macam rumah sewa aku.
kawan aku cakap rumah aku ni menakutkan dari luar. huh.
aku akan pindah!
tak nak dah duduk rumah ni. dah lah ada sarang tikus. cilakak.

walaupun rumah sewa ni cukup dkt dgn kampus tapi ahh lantaklahh. rumah ni buruk. pagar pun nak runtuh. rosak dah handle dia.

T_T

welcome to the club!

amer_hoosynie said...

Hapiz Rahman: aku pon riso runtuh je ni,huhu...

amoi: aik,same la plak...rmh aku pon ada tikus...skrg dah kurang sket coz kuceng jiran rajin kuar masok rumah aku...mlm2 dgr kejar mngejar kat ats siling,huhu...

aren said...

aku rasa tuan rumah ko tuh dah kaya sangat. aset dia dah berjuta2. tu pasal la rumah sewa ko tu dia tak pandang dah.ahahahaha

amoi said...

dah lah penuh dgn semak kat halaman rumah and luar rumah ni. kucing lak suka bermastautin kat atas bumbung umah ni tiap2 mlm.

grrrr

susah nak cari umah yg puaskan selera sendiri kan.

T_T

cik shabah said...

en.amier cuba buat report kat aduan rakyat.konpom pasni tuan rumah tu kasi korg banglo pulak tuk disewa.hu3

amer_hoosynie said...

amoi: ada...cr la rmh harga rm2000 ke ats...yg penting poket kena full dgn duet la,huhu...nway,ko dok mana eh??

cik shabah: owh,nnt aku cba usul kan kpd dak2 rmh aku,huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails