click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Monday, October 25, 2010

budak kecik...~

salam semua....

teringat jumaat lepas...telefon bimbit aku berbunyi...aku angkat.."helo, bang!!! abg blk esk kan?? pukul brapa blk??",teriak suara kecil adik bongsu aku...

"abg x jd blk la...ada keje nk kena buat...",jawab aku dgn berat hati..."ala....~habis tu ble blk??",sayu suara kedengaran...

"bulan depan kot...",balas aku..."alaa...~okay la, tu je nk ckp, bye...",terus dia letak gagang...

aku jd serba salah...adik aku sorg ni dah call tiap2 mggu semata2 tnya ble nk blk...lgpn dia ada kirim brg dr aku...mcm biasa la, dah tahu abg dia nk blk, mesti nk kirim brg...bdk2~~

tapi kali ni laen...seperti kedengaran harapan berkecai~~ tp nk buat cmna, pd hari jumaat tu la aku baru dpt satu "take home test"...d tambah pula dgn asgment + proposal nk kena hantar hari selasa....penyiksaan x berakhir d ctu...hari rabu pula dateline utk 2 asgment LUSAS...

lunyai aku d buatnyer...ingat nk blk rumah pastu, baru sedar yg aku ada baki 4 hari utk prepare utk final exam pertama aku....paper yg aku fail sem lepas....aku sudah janji sama ayh aku, sem ni aku akan naikkan pointer yg smmgnyer jatuh truk skrg....

akhirnya, terpaksa batalkan niat nk blk rumah utk kali kedua...baru2 ni telefon aku berbunyi lg....no pd telefon tercatat no telefon rumah aku...aku jangka adik bongsu aku telefon lg....smmgnya xda org laen telefon aku pkai telefon rmh ni...

"abg....abg x blh blk awl lg ker??",tanya dia penuh harapan....""x blh la...abg ada exm isnin ni...",balas aku sayu..."nnt blk jgn lupa brg yg pesan tu eh??",kata dia...."okay...brg tu dah bli lama dah, nnt abg bwk ble blk nnt...",aku jwb....

sebulan yg lepas dia ada telefon aku mntk blikan sebuah dompet...ntah la, ape bezanya aku blikan dgn ayh aku blikan...sblm ni nk sweater...aku blikan jgk...mungkin kali ni berbeza sedikit, terpaksa tertangguh sebln lamanya....

ada 2 je sbb dia x sbr sgt nk suruh aku blk...1 sbb dia ada pesan brg kat aku...2 sbb mmg dia mmg nk jmpa aku...dlm family aku, aku la paling jarang blk rumah...2 bln sekali...dan aku yg paling rapat dgn adik bongsu aku ni...ape dia mntk aku bg...kdg2 tingkah-laku dia agk laen ble dia dgn adk-beradik aku yg laen....

agak kasar...tp ble dgn aku, kemain lg...manja sgt...~tp ble d pikirkan, rndu gak nk blk ni...tetiba rasa mcm HOMESICK...x pnh2 d buat aku...mungkin tekanan belajar yg agak keterlaluan....~

p/s: blk rumah ni mesti bls dendam maen game bola dgn adik aku...sbb aku kalah 10-0 dgn dia ari tu...cis, x blh jd bdk kecik ni!!! =D


2 comments:

MissNafa said...

adik aku pun macam nh.. siap anta MMS i miss u lagi guna hp mak aku. serba salah. kan.?

amer_hoosynie said...

MissNafa: adik pompuan ker?? adik laki ssh sket kot,huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails