click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Thursday, December 16, 2010

kejadian ulat tiket yg menakutkan…~


salam semua…

baru2 ni aku & family aku telah menghadiri majlis konvokesyen abg aku kat UiTM Shah Alam… kali ni agak berlainan sbb suma ahli keluarga ada… kalo sblm ni, mesti ada je yg xda, tp kali ni suma dpt bg komitmen msg2 utk memeriahkan majlis konvo kali ni….

Kalo dlu abg aku naek pentas yg sama utk mngambil segulung diploma, kali die naek ke pentas utk mngambil segulung ijazah… perkara yg sama bakal aku lakukan dlm mase setahun lg, insyaallah…~

Ni yg untung nyer amik diploma, dpt berkonvo dua kali,hehe… bile tgk abg aku time konvo ari tu, teringat peristiwa paling memalukan beberapa tahun dlu…

Sblm aku amik ijazah kat shah alam ni, aku wat diploma kat penang… 1 sem aku blk dua kali je… ada la dalam 2 bln sekali… tp x semestinya time aku blk, abg aku pon ada kat rmh… kdg2 die ada hal, jd x dpt blk…

Ada satu kali tu, x slp aku time cuti merdeka…. bas Butterworth ke Temerloh yg aku bli dgn member aku kena sita… nk dipendekkan cte, malu pnya pasal nk blk rumah sewa, kami bermalam kat stesen bas utk tggu bas ke KL… dr KL kami akan ke Temerloh… sblm ni aku pnh wat, tu yg brani sket tu…

Di pendekkan cte utk kali kedua… bas drop kami di Pudu Raya… dgn pengalaman aku selok-belok di Pudu, aku bwk member aku pergi ke LRT utk ke Pekeliling… dlm lautan manusia time tu, tetiba aku ternmpk kelibat abg aku… mmg x silap lg!!! abg sendiri kan, x kan x knl….~

Aku pon menyapa…

Aku: oit, watpe kat sini??

Abg: eh, xmau2… (tanpa pandang ke arah aku sambil bercakap kat henset)

Die ni biar btol kan, x kan adik sendiri pon x knl… aku pon teruskan perjalanan dgn perasaan penuh hampa… dr KL sampai Temerloh aku pikir menda tu jer… x kan salah org kot… wat malu aku je~

Sampai kat rmh, aku cte kesah td kat bapak aku… die diam je… kebetulan mlm tu abg aku call rumah… bapak aku pon tnya pasal kesah ptg td… rupanya mmg die pon td… die ingat aku ulat tiket…~

Daa…~ muka hensem cmni blh disamakan dgn ulat tiket ker??? Taw la aku jarang blk rmh, x kan la x knl adik sendiri… hisshhh!!!

p/s: len kali kalo ada org sapa, pandang elok2 muka die…~ =D

4 comments:

Sepi tanpa mimpi said...

kesian kau, abang kau tak kenal adiknya sendiri. hahaha

aye-na said...

Maraliner ok..tp ada skali tu adk sy bli kt kaunter, tp ulat yg jual. ksian dia, bas tu bw pusing tah mana2 n pastu kena tukar bas lak..sepatutnya 3-4 jam jd 9 jam..truk btul la ulat2 ni..
http://aye-na.blogspot.com/

amer_hoosynie said...

sepi: trok kan??huhu...
aye-na: hahahaha...kesian..~

aren said...

amir a.k.a ulat tiket

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails