click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Wednesday, December 1, 2010

kanak2 pintar...~


Salam semua…

Baru 2 mggu kat rmh, mcm2 perkara dah berlaku… 1st, family aku dah pon berpindah rmh… kalo duk kat Bandar temerloh, skrg dah pindah ke area kg… bese ar, org dah meningkat umor ni, x lme dah nk pencen… pemikiran mula nk rasa ketenangan duk kat kg… kite sbg ank kena la sokong mereka… nnt duet belanja kena tarik blk,haha…

Bermula mggu lepas mulalah aku & adik aku mengemas rmh baru kami ni… potong rumput, bakar daun kering, tebang pokok2 yg x berkenaan & now dlm proses mngecat rmh… mcm2 idea… ape yg aku dpt simpulkan, mmg rmh ni akan jd colorful x lame lg… mana x nyer, tiap bilik laen kaler… ruang tamu & dapur pon laen… dgn kederat 4 kerat inilah bakal d perah utk mnyiapkan semua perintah org tua aku… kalo time kat U perah otak, skrg perah tenaga plak… kurus x jgk,haha…

Mlm2 kami 5 beranak tidur sebilik… blk laen x kms lg… brg2 mngecat simpan dlm 1 blk laen… suma ni utk sementara waktu je, sblm brg2 dr rmh lme sampai…

Mcm beselah, dah lme x jmpa abg die, adik aku yg paling kecik ni byk tanya… dr sejarah zaman sekolah aku sampai Universiti suma nk tnya… jom ikuti diskusi kami:


Cerita 1 (mksd PhD)

Adik: abg, skrg ni abg amik Ijazah kan??

Aku: ye…

Adik: dulu amik ape??

Aku: diploma…

Adik: pas ijazah ape plak??

Aku: master… pastu PhD…

Adik: PhD tu ape?? Hmm… (cba berpikir sendiri…) P = power…. hD = high definition…~

*aku gelak separuh mati….!!! (seb bek bdk2, kalo x dah lme kena pelangkung aku..)



Cerita 2 (maen game bola)

*sblm kejadian, kami bermaen game Fifa 11… kami bet kalo aku mng aku dpt cubet die tiap2 hari… kalo die mng aku bg hadiah PELEMPANG! (bet dgn bdk2 mmg cmni,huhu…)

Adik: td Ayeh mng maen bola… jd abg x blh cubet Ayeh lg… (kata die penuh bangga..)

Aku: eleh, abg saje je td…

Adik : jd Ayeh dah mng, abg nk bg ape??

Aku: sblm ni dah bpe kali dah mng?? (saje wat2 lupa…)

Adik: 3 kali!!! (jawab die yakin)

Aku: owh…~

*sejurus slps tu, 3 das pelempang hinggap ke muka beliau… =D


p/s: bdk2 sng btol lupa... =P


3 comments:

rossoneri said...

hahahah jahatnya abg dia..haha

Eiymah Fahimah said...

Eh,bdak FCE jgk ke?Wah..saya bru je hbis study kat situ. Pindah rumah ni mmg penat sbb nak susun atur barang,mengecat..tapi kalu buat beramai2 benda penat pun jadi seronok.Dapat plk klu dapat adik yg pintar macam ni!

amer_hoosynie said...

rossoneri: x jahat mane la... =D

Fahimah: pernah jmpa ke??huhu... yg mngecat nyer 2 org je, die pnya pnt x blh nk bayangkan...~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails