click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Saturday, August 13, 2011

Mat Salleh celup?? [lawak]


salam semua....


cerita ni berlaku time aku praktikal tempoh hari....hari tu hari Ahad, ada program tanam pokok kat tepi sungai berhampiran Giant Shah Alam...sbg orang kuat d sebalik program ini, JPS (Jabatan Pengairan & Saliran) bertanggungjawab mengawasi & membantu badan2 NGO melakukan tugas sukarela mereka ini... (intro, kena serius sket, haha..)


dan AKU, salah seorang yg berpraktikal d bwh JPS hanya menurut perintah utk sama2 turun padang mendekati komuniti setempat...lgpn bkn sng dpt join program cmni...untung2 dpt usha awek2 cun, ye dak??? hak3~


al-kisahnya....slps abis program, aku dgn member aku dok la kat tepi moto sambil borak2 isap rokok...baru pas mkn tengahari, x elok d biarkan mood Nikotin berlalu begitu sahaja~ sedang dok sedap pom...pang...pom...pang bercerita, tetiba dtg sebuah kereta berenti betol2 depan kitorang....


"Excuse me, do you know where the Shah Alam Convention Centre??" tu diaaaaa....ckp omputih ko nyah~~ aku dok jeling2 org kat dlm kete tu, 'gelap2' belaka...~ org Negro gamak nyer kot...dlm ati aku ckp, "Bala2, ni bala ni~" <--(baca ikot intonasi cte Hantu Kak Limah~)


"errrr...U go straight....errr.....after this traffic light....errr....until U reach a roundabout....errrr~" tergagap2 aku aku menjawab....aku ni kalo bab speaking omputih mmg terok sket,hahahaha...


aku mula gelabah....dah taw x reti nk jwb, cakap je la "don't know"....settle masalah kau....tp ntah knp aku gatai sgt nk menjawab, haaa menJAWAB lah kau, hahaha....


aku toleh kat member aku "eh, ko la jwb....x reti aku nk explain~" member aku jawab, "ahhh, ko jawab je cmne pon...bantai je la~"<-- muka xnk bg kesian kat aku...


aku dgn gagah berani sambung perbualan kami dgn ayt "do you can speak Malay??" hahahaha.... mmg gamble giler time tu....terdesak sgt gamaknyer,hahahaha...


nk tawu ape diorang jawab??? terkejot BABUN aku time tu.... "eh, boleh jer...cakap je la bahasa Melayu~"


setan ko manusia!!!! menyusahkan aku jer!!!!


p/s: kdg2 ssh nk bezakan Negro dgn org India~ huhu =D

2 comments:

Cik Bell said...

HAHAAHHA..malu..malu~~~~

amer_hoosynie said...

Cik Bell: shhh...jgn bitau org laen~ =P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails