click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Sunday, November 7, 2010

konspirasi freemason & hari kiamat...~


salam semua...

semua tahu pasal freemason... semua tahu pasal hari kiamat... freemason d kaitkan dgn kebangkitan Dajjal & hari kiamat pula d kaitkan hari kehancuran dunia... kemunculan 2 perkara ni petanda kehidupan d dunia akan berakhir... itu semua kita tahu....

pertama, mari kita sentuh pasal freemason... aku bkn seorg yg tggi ilmu agama & aku bkn seorg ahli teori.... 1st time aku tahu pasal freemason ni, aku x tahu sgt.... mls amik port... 2 bln lepas, aku berpeluang menonton dokumentari The Arrival yg d kaitkan dgn pembongkaran freemason...

aku mmg lambat... menda tu dah lama... tp mmg x d nafikan slps menonton dokumentari tersebut aku agak terpengaruh... sedangkan semua tu isi kandungannya masih d ragukan.... bagaimana mereka blh buat dokumentari begitu detail dlm 52 episod... sampai skrg aku masih ragu2... tp itu bkn yg aku nk sampaikan skrg...

byk perkara d kaitkan dgn freemason dgn konpirasi Dajjal ni.... menara berkembar KLCC jgk tdk ketinggalan... x sangka, negara kecil mcm kita ni pon ada termasok dlm list mereka... mereka mengatakan yg KLCC tu adalah The Gate... aku x pasti gate ape, mungkin ke tandas barangkali...

padahal bentuknya hanya lah seakan2 gate saje... skrg, kecoh pasal Menara Warisan yg PM kita nk buat... terang2 dah mcm gate... jd mksd nya d Malaysia ada 2 gate!!! nk ikot mana satu punya gate ni?? mungkin mereka nk buat 2 pilihan gate kot... ramaikan makhluk d dunia ni... feymes siot Malaysia... mmg time tu ekonomi Malaysia melonjak berlipat-ganda gara2 the gate ni....

paling aku sayu hati aku ni, ble ada pihak2 yg x bertanggungjawab menyebarkan dakyah mereka yg mngatakan siri kartun Upin & Ipin ada satu konpirasi freemason... itu cte bdk2 la... hei, sudah la!!! cukup!!! org len nk berteori, ko pon nk berteori...tp nk menjatuhkan bangsa sendiri...

dulu pon kecoh pasal iklan hari raya yg d kaitkan dgn konspirasi ini juga... knp la jd cmni... pemikiran rakyat kita ni, kalo sorg dah melenting, suma nk melenting... mcm pop-corn dah aku tgk... pemikiran kolot!!! tuhan dah bg otak suruh berpikir, bkn men ikot je org len ckp...

satu lg, br je aku tgk kat satu blog... program Akademi Al-Quran & Imam Muda pon kena jgk... bodoh nyer la... itu dah terang2 program agama, ape kaitan dgn freemason?? kolot!!!

keduanya, aku nk sentuh pasal hari kiamat... terlalu byk teori pasal bila hari kiamat ni... dr dlu sampai skrg x abis2 lg... terbaru, keluarnya video Manusia Akhir Zaman... dlm tu complete menceritakan freemason & hari kiamat... video tersebut kalo x slp aku, mereka jangkakan 2012 akan berlakunya kiamat... dah mcm filem barat plak...

kesimpulan:
ada apa dgn freemason?? ada apa dgn Dajjal?? takut?? kita ada tuhan yg sentiasa menolong umat-Nya yg dlm kesusahan... sudah d nyatakan dlm al-quran pabila keluarnya si Dajjal ni, dtg pula Imam Mahdi & Nabi Isa...x cukup lg?? x percaya dgn al-quran?? ntah2 mereka2 ini saja membuat cerita itu ini supaya umat Islam goyah Imannya... sampai dah lupa mereka ada al-quran...

hari kiamat pula... bila hari kiamat?? mesti nk kena tahu ke?? sudah tuhan memberitahu bila akan terjadi bila hari kiamat, hari jumaat... tp jumaat bila?? itu tidak d beritahu... okay, skrg tolak semua tarikh2 hari kiamat yg anda tahu... aku pula mahu berteori!!! hari kiamat yg aku jangkakan adalah 100tahun dr skrg!!! adakah itu alasan anda tidak solat? tidak puasa? tidak menunaikan semua yg d tuntut?? sudah lupakah anda bahawa keMATIan itu boleh terjadi dlm bila2 masa saja?? mlm ini anda buat maksiat, esk bila anda pergi kerja tiba2 lori kontena rempuh anda dr belakang... ada maknakah lg 100tahun yg aku ckpkan td?? pikir2kan la sedalam2 nya...~

p/s: bila kita terlau obses dgn perkara begini, sampai kita lupa yg ajal maut d tgn tuhan... tidak perlu tggu hari kiamat, tidak perlu keluarnya si Dajjal.... kalo esk tarikh kematian anda, bagaimana??? sudah cukup amalan anda??




2 comments:

Mr Freak said...

nais one der..
gua jadik cam tahi
asyik usyar dokumentari
the arrival..jadi gian..
sampai episod 16 gitu gua
dah rasa 'it's too much
for me'..agak2 la nanti
tinggal semayang sebab nak layan
video tu..

amer_hoosynie said...

wah, teruja btol ko yer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails