click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Thursday, August 12, 2010

sejauh mana korang menghargai rakan korang??...~


salam semua...slmt bersahur kpd suma yg berpuasa ari ni...(kpd yg x blh puasa, blh la mnyibuk bersahur gak, tghari kang mkn lg,huhu....) hari kedua pose ari ni...spt yg dirancang, aku cma sahur roti + kurma + air kosong...ini slh satu menu utk cabaran 1 bln tanpa nasik aku...

berbalik kpd tajuk entry pg ni...sejauh mana korang menghargai rakan korang??mesti la msg2 ckp yg korang hargai kan??ckp saje x guna...cba fikir2 kan dan kenang2 kan ape sumbangan korang pd kwn2 korang...ikhlas x suma yg korang wat 2??

aku nk cte sket satu cte ni...aku cukup menghargai kwn2 aku...kalo blh aku nk diorg suma gembira...kalo blh aku nk suma puas ati...(bkn nk blagak,just nk beritahu....)nk d jd kan cte, aku ni antara org yg blh d kategorikan sbg pandai masak dlm rmh aku...(blh la kalo msk2 bujang...) at least xda la mkn megi & telor mata tiap ari kan...

time kecik2 dlu aku ni ske mnyibuk time mak aku masak kat dapur...jd ada la sket2 pengetahuan psl msk2 ni...time kakak aku masok U dlu, aku la yg gantikan tempat die...segala cuci baju,sidai kain & x lupa gak memasak aku yg uruskan....(msk utk adik2 jer...)

jd mmg xda masalah sbnr nyer kalo nk msk kat rmh sewa ni...jd aku sukarela jd tukang msk kat rmh sewa ni...bkn sng taw....aku nk pikirkan utk 10 org....laen org laen selera....ada yg x blh mkn itu la, ini la....x mkn sayur la...suma 2 aku amik kira demi (wah,demi kau!!) adil kpd suma....yela, msg2 ada byr duet dapur,so kena la bg sama rata kan???selain aku,ada sorg lg member aku pandai msk, die la tolong aku slalu kat dapur....kdg2 die msk,kdg2 aku msk...gilir2...nk harapkan yg len, msk nasik pon masih terkial2 lg...ish3..~~

d pendekkan cte, satu ari ni aku sgt pnt blk dr klas sampai tertido....sampai la isyak...(kantoi d ctu tiang masjid dah runtuh,adoi...~)jd bgn2 tdo 2,pas basoh muka, g la trun bwh...aku ada terbau mcm ada org msk...perot pon dah berbunyi...elok la diorg msk, xyah aku ssh payah ari ni...masok je dapur,tgk diorg msk telor dadar dgn sosej...okay la...tp br aku sedar yg diorg msk utk diorg jer....aku nyer xda pon....nasik pon dah abis....mak ai...ini mmg sudah lebeh!!! slama ni aku msk utk diorg, sampai ati diorg lupakan aku...

aku btol2 terasa ari 2...aku tnya pd member aku yg pandai msk sorg lg 2...blh plak die kate die lupa...sayu je ati aku...sedeh....speechless....~x tahu nk ckp ape...tersentap btol aku rase...ape yg aku pikir time 2,bdk2 ni mmg x kenang budi...

then pastu tros aku naek ats dgn ati yg sgt sedeh + perot yg berbunyi2...start dr ari 2,aku tekad dlm ati, aku akan tarik diri dr msk2 ni...biarlah ape nk jd...diorg buat,diorg tanggung...pasni kalo msk aku msk utk diri sendiri jer...(sedeh sgt ni....~)

smlm...time nk bersahur, aku bungkus roti canai jer kat luar sbb aku x mkn nasik time pose ni...(korg pon tahu sbb ape kan...)aku kuar dgn dak2 rmh aku....diorg msk nasik(x taw jd ape,aku x amik port...)then bli lauk kat luar....nk d jd kan cte, kdai 2 x jual lg lauk2 utk sahur...time 2 awl lg...jd diorg kol sorg member kitorg kat rmh suh die msk nasik goreng jer...

sampai2 rmh,xda pape berlaku...member kitorg 2 sibuk men ym kat laptop die...dak2 len ni muka hampa giler...br aku tahu yg diorg sbnr nyer x mkn mlm lg...sampai cmtu skali kesan nyer...xda org nk msk, jd x mkn la diorg ni...(sape suruh wat aku trasa...~)aku dgn rasa tanggungjawab bg idea suh diorg msk je la sosej + hash brown yg aku bli ari 2...then mkn je dgn sos...diorg ada gak request nk wat sambal, siap mntk resepi...tp d sebabkan sambal roti canai td ada lg, aku suh diorg pkai yg 2 je la...

kesian....mcm ank2 terbiar...msk sosej pon sampai itam2...ish3~ trok bebenor...tp aku wat suma ni nk diorg blaja sesuatu...tp yg x blh blah, blh plak diorg lupa msk utk member sorg lg 2...dah merajok sorg lg...adoi,diorg neh...aku telingkupkan kuali kat kepala br taw!!! lgsg x memikirkan utk org len...pd hal kuar ke kdai sama2, cmna blh lupa yg die pon nk mkn?? aku gram btol dgn diorg ni...pas kena sound, br la diorg msk kan skali sosej + hash brown 2 utk sorg lg...hmm..~ x reti la aku nk ckp...x serik2...

dr kisah 2 org terasa ni, korg cba pikirkan sejenak...sejauh mana korang hargai kwn korang...~

p/s: xda kwn, cmna nk idop??


5 comments:

sYafIkJacK said...

huh , kalau takde kawan mmg taleh nak bernafas , huhu

ザ-sylver-shooter said...

baik giler ko,,..
nk berkawan ngn ko bole?
eheh eheheheh

amer_hoosynie said...

ザ-sylver-shooter: boleh jer... =D

sYafIkJacK: taw xpe...

saya_arief said...

susa mau cari kawan sejati....
:D

amer_hoosynie said...

saya_arief: tp ble dah ada, x hargai...~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails