click...click...click...

tekan je, senang cte...~

Monday, August 16, 2010

Tuhan itu Maha Mengetahui...~


salam suma...ari ni x dpt aku nk menulis ptg2 sbb aku tdo sepanjang ari,huhu...(gara2 BlogWalking sampai Subuh...) sia2 je aku pose ari ni...langsung x menempuh pape dugaan...sgt mudah, tp pahala brapa jer?? bgn2 dah kul 5 lebeh...solat zohor dah terlepas...(tp aku qada' okay...x sengaja...~)pas basuh muka, trun bwh dgn muka serabai...perot mula menyanyi lagu Shahir,huhu...(sungguh trok ko mer..)

pas melantak bukak pose, aku tnya member2 aku nk g terawih katne mlm ni??...yg sorg ni ada dua test esk, yg sorg lg nk study...jd xda org nk teman aku g terawih mlm ni.....dah la aku terlepas terawih 2 kali...so aku g sorg je la surau dpn rumah aku ni...(ini la 1st time muka aku muncul kat surau ni,hehe...)lgpn dah lewat dah, dah nk azan isyak...

time kuar rumah, azan pon dah nk abis...aku ingat aku dah lewat....sampai2 kat surau, diorg tgh bg pengumuman...lame gak la...then br start solat...aku duk kat bhgn luar je...kat dlm ada ekon kot...blh tahan surau ni...dah la kat tmpt aku ni kipas x bkk, jd berpeluh2 la aku sepanjang solat 2...(dah mcm g jogging plak,huhu...)

tgk keadaan mcm panas semcm jer, ingat nk blk je pas isyak...mls plak nk terawih...tp Tuhan tu Maha Mengetahui dan Maha Kaya...Dia turunkan hujan...agak lebat la...even rumah dkt je, kalo redah blh basah kuyup gak la...lgpn aku ni mudah demam kalo kena ujan...(antibodi x kuat btol...)

so, dgn rasa berat ati aku truskan jgk niat aku nk terawih...aku cr port ada kipas,huhu..(x blh bla ko ni...)siap 4 rakaat diorg stop...aku pon terpinga2...apsal plak kan??rupanyer diorg nk bg ceramah...ada selingan plak...ada jemaah yg dah blk...(mana pnya mazhab terawih 4 rakaat??setau aku paling kurang 8 rakaat...)

aku agak terpengaruh time 2, nk gak blk...(jahil tol ko ni...)tp Tuhan punya kuasa, hujan makin lebat...hmm,nk wat cmna lg...terpaksa la stay...mula2 mmg rasa mcm terpaksa dgr ceramah...nk2 plak penceramah 2 loghat terengganu, aku agak kurang paham...tp lame2 aku makin seronok...pengisian die & kdg2 die selitkan lawak2 yg x blh bla...ketawa aku tersipu2...(haha,mcm hareemm ko ni...)

kalo korg kat ctu mesti korg enjoy nyer dgn ceramah 2....even agak lme die bg ceramah, tp x rasa pon...setiap perkataan yg kuar dr mulot die sgt bermakna....byk input aku dpt ari ni...mungkin ini pengganti aku tdo td...Tuhan sengaja suruh aku stay ctu supaya pose aku ari ni xda la kosong sgt...

alhamdulillah...

p/s: sbg balasan aku tggu smpai abis terawih, aku dpt mkn moreh ari ni...slalu nyer x dpt sbb surau/msjd wat 20 rakaat...aku bese nyer wat 8 jer,huhu...




2 comments:

nub said...

syabas beta syabas..haha

amer_hoosynie said...

hahahahha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails